Reacties

Reacties

Hieronder vindt u reacties en beoordelingen van onze gasten. Heeft u ook een mening over uw verblijf? Wij horen die graag! Onderaan deze pagina (of via deze link) kunt u uw eigen reactie toevoegen.

Ontspanned (cijfer: 5 sterren)
Prachtig kasteel, ver van alle beschaving, perfect voor een ontspannend weekend, omgeven door de natuur.
Kris – september 2019 (bron: Google Mijn Bedrijf)

Natuurliefhebbers (cijfer: 5 sterren)
Geweldig huis, geweldige locatie, vriendelijke gastheren, een juweel voor natuurliefhebbers.
Francine – september 2019 (bron: Google Mijn Bedrijf)

Buitengewoon (cijfer: 5 sterren)
Een buitengewoon ontspannende en rustgevende plek, de gastheren zijn erg gastvrij en zorgzaam. Het kasteel is ‘warm’, ideaal om enkele dagen met familie of vrienden door te brengen. Dit huis is puur geluk. Absoluut doen.
Laurent – september 2019 (bron: Google Mijn Bedrijf)

Genoten
Ik spreek namens het hele groep als ik zeg dat we enorm genoten hebben! Geweldige bestemming.
Wouter – augustus 2019 (bron: e-mail, naam is bij ons bekend)

Entertainment
Absoluut fantastische week op een prachtige locatie. Positief: al het verschillende ‘entertainment’ in het kasteel en op het terrein: de enorme speelkamer (tafelvoetbal, hockey en tennis, darts en pool), een grote snookertafel en een pokerruimte met alles erop en eraan – genoeg om urenlang volwassenen en kinderen te vermaken. Jammer dat het zwembad niet verwarmd was. Het had een paar graden warmer mogen zijn! (N.B. in die week was de buitentemperatuur ca. 40 graden Celsius en het water ca. 29 graden – Jolanda & Kees).
Lisa – augustus 2019 (bron: Booking.com)

Buiten vuur
Het kasteel is een fantastische ruimte voor familiegroepen of vrienden. Voor de kinderen is er veel te doen in de speelkamer of op het terrein. Mijn meisjes van 9 en 10 hebben niet een keer gevraagd of ze op de computer mochten – ze waren weg van de trampoline, de gigantische schommel, de skelters en het zwembad. Het terrein is fantastisch en ‘s avonds maakten we buiten vuur: geweldig. De locatie is afgelegen dus je hebt een auto nodig. Het nabije stadje is leuk om te bezoeken en er zijn restaurants die we bezocht hebben n.a.v. de gids die Jolanda en Kees hebben verstrekt. Dat was heerlijk. Zou graag terugkomen, bedankt.
Kate – juli 2019 (bron: Airbnb)

Traktatie (cijfer: 5 sterren)
Warm welkom, een accommodatie zonder fouten en een prachtige tuin, gewoonweg schitterend. Schone kamers sommige daarvan buitengewoon. Om te verblijven met familie of vrienden, een echte traktatie.
Virginie – juni 2019 (bron: Google Mijn Bedrijf)

Familieweekend
Fantastisch verblijf in het kasteel van Bussolles. De plaats is perfect voor een familieweekend. Dank aan Jolanda en Kees voor hun ontvangst en gastvrijheid. Een aanrader.
Sylvain – mei 2019 (bron: Airbnb)

Doolhoven
Een fijn welkom op een unieke plek! Je wordt verliefd op de charme van het kasteel, de kamers en doolhoven van gangen! Voor herhaling vatbaar. Bedankt voor uw ontvangst, we komen graag terug!
Theo – mei 2019 (bron: Airbnb)

Huwelijksfeest
Van 19 tot 27 april 2019 hebben wij ons 50-jarig huwelijksfeest in Château Bussolles gevierd met ons hele gezin van 14 personen. Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd door Jolanda en Kees. Zij gaven ons een uitgebreide rondleiding door het kasteel om ons goed te informeren. Had je een vraag dan was je altijd welkom en verder had je alle privacy. Het is een mooi kasteel met veel ruimte en uitgebreide mogelijkheden voor jong en oud. Ook de prachtige omgeving biedt veel voor uitstapjes en wandelingen in de natuur. We hebben allemaal genoten van een heerlijk verblijf.
Jef – juli 2019  (bron: e-mail, naam is bij ons bekend)

Duimen omhoog (cijfer: 5 sterren)
Wij huurden Château de Bussolles voor onze yoga-retraite in januari 2019. Duimen omhoog voor een geweldig verblijf. Het gebouw is mooi, kamers comfortabel en gastheren gastvrij. Het huis was warm (niet erg gebruikelijk in deze tijd van het jaar in Frankrijk). Geweldige prijs en we komen zeker weer terug.
Felix – januari 2019 (bron: Facebook)

Gastvrij en warm
Uitstekend verblijf van 3 nachten voor 12 volwassenen, 3 kinderen en 2 baby’s op oudejaarsavond 2018.
Buiten is het kasteel al erg indrukwekkend en het bosrijke en heuvelachtige landschap is heel romantisch, zelfs midden in de winter! Het interieur is op elkaar afgestemd, met veel ruimte om samen te zijn of je te kunnen isoleren voor wat rust in een van de salons. Mooi meubilair en prachtige decoratie overal. Speciale vermelding voor de casino-roulettekamer in de toren! Volledige keuken om goede maaltijden te bereiden. Zeer ruime en comfortabele kamers. Nog een vermelding voor de speelkamer op de 2e verdieping. Jolanda en Kees waren zeer gastvrij en warm, in alle discretie. Echt een heel mooie plek waar we plezier zullen hebben om terug te keren. Dankjewel !
Patrick – december 2018 (bron: e-mail, naam is bij ons bekend)

Mooi kasteel
Echt een geweldige plek voor een grote groep mensen, mooi kasteel. Mooie kamers, het zwembad en gemeenschappelijke ruimtes zijn geweldig. Veel info op voorhand en we hadden echt een leuk verblijf. We vonden het erg jammer dat we aan het einde van de week moesten vertrekken. Het enige advies zou zijn om aandacht te besteden aan de indeling van de slaapkamers, omdat sommige kamers aan elkaar gekoppeld zijn en douches moeten delen. Dus als u een grote groep hebt, wilt u misschien even checken of mensen dat niet erg vinden. Jolanda en Kees waren hier heel open over, dus het bekijken waard. Bedankt voor het verblijf, het was een prachtige plek.
Rhodri – augustus 2018 (bron: Airbnb)

Verborgen juweeltje
Wauw, wat een geweldige plek! We kwamen uit de drukte van Parijs en voelden meteen dat we in een wereld waren weg van alles. Het enige geluid dat we ’s ochtends hoorden, was het gebalk van een eenzame ezel en een paar loeiende koeien. De natuurlijke schoonheid en absolute rust van het gebied was verrassend omdat het niet geen bekend gebied is. Er waren verrassend genoeg geen muggen, wat een welkome opluchting was. We brachten meerdere dagen fietsend rond in de spectaculaire heuvels met prachtig uitzicht en de aanbevolen wandelingen en jogging-parcoursen waren geweldig. Het kasteel zelf was gewoon fantastisch en de kinderen vonden het geweldig om alle verborgen juweeltjes van de plaats te ontdekken. We aten zo vaak mogelijk buiten, aan de geweldige lange tafels. De vuurplaats, waarvoor in de nabijgelegen bossen overvloedig hout aanwezig was, was geweldig. De voorzieningen zijn op de website wat onderschat. De speelkamer op de tweede verdieping is uitzonderlijk en de skelters waren een enorme hit voor zowel kinderen als volwassenen. Het zwembad was van een perfecte grootte. We waren een beetje bezorgd over de aanwezigheid van Jolanda en Kees op het landgoed, d.w.z. dat zij ons constant in de gaten zouden houden, maar ze waren heel discreet en zo behulpzaam bij alles wat we nodig hadden. We hadden allemaal een fantastische tijd. Leuk om jullie ontmoet te hebben en we  hopen snel terug te komen!
John – augustus 2018 (bron: Airbnb)

Fantastisch! (cijfer: 5 sterren)
Fantastisch!
Michel – juli 2018 (bron: Google Mijn Bedrijf)

Zeer mooi (cijfer: 5 sterren)
Zeer mooi ‘klein’ kasteel. De buitenactiviteiten zijn geweldig, geweldige wandelingen in de omgeving. Gastheren zijn aardig en behulpzaam.
Carsten – juli 2018 (bron: Google Mijn Bedrijf)

Goede locatie
Wij (11 volwassenen en 3 kinderen) brachten in mei 2018 drie dagen door  in het kasteel van Bussolles. Dit kasteel is zeer goed gerestaureerd met veel woonkamers en een grote tuin. Er waren zoveel activiteiten in het kasteel (biljart, pokerruimte, zwembad, hangmat, kinderwagens, tafeltennis, BBQ, …) dat we niet eens naar buiten gingen. De managers, Jolanda en Kees zijn erg vriendelijk en stellen zichzelf beschikbaar wanneer dat nodig is. Een zeer goede locatie met vrienden en / of familie. We komen zeker terug.
Houman – mei 2018 (bron: e-mail, naam is bij ons bekend)

Mooi en imposant
We hebben met twee verschillende familiegroepen Hemelvaartsweekend in het kasteel van Bussolles doorgebracht. Dit kasteel is niet alleen mooi en imposant, maar ook zeer goed gedecoreerd met reproducties van beroemde schilderijen uit de oude tijd, en soms erg groot. In dit opzicht bevelen wij de blauwe salon aan! Ben je nieuwsgierig naar de titels en de beschrijvingen van de werken? Bijvoorbeeld ook het schilderij met de zeeslag in de groen salon? Internet biedt uitkomst. Wees niet bang om in een te prachtige omgeving te wonen: de grote ruimte naast de keuken maakt vergaderingen zeer goed mogelijk. Wat betreft de gastheren: ze waren efficiënt, attent en zeer aangenaam. Met dank aan Jolanda en Kees. Erg blij dat wij twee keer met de familie in het kasteel van Bussolles heb gezeten. Het was een unieke ervaring in een uitzonderlijke groene omgeving. Bedankt voor jullie ontvangst, Jolanda en Kees
Emilia – mei 2018 (bron: Airbnb)

Droom
Dit kasteel is een droom die uitkomt! We huurden het voor een verjaardagsweekend en zijn omver geblazen. Het kasteel is in een zeer goede staat en zeer goed onderhouden. Het is veel beter dan op de foto’s. Het kasteel biedt tal van activiteiten zoals zwembad, trampoline, karts, pétanque, hangen in de hangmatten, voetbal en nog veel meer. We moeten absoluut terugkomen, omdat we niet echt tijd voor alles hadden. Bedankt voor alles, Jolanda en Kees! We voelden ons prettig bij jullie, vanaf het moment dat we de schildersezel met het persoonlijke welkomstbord bij de ingang zagen. Nogmaals bedankt, Jolanda en Kees, voor jullie warme welkom en de mogelijkheid om ons een weekend in het kasteel te geven wat we allemaal nooit zullen vergeten!
Michael – mei 2018 (bron: Airbnb)

Mooie plek (cijfer: 5 sterren)
Zeer mooie plek om te zien.
Fabrice – maart 2018 (bron: Google Mijn Bedrijf)

Oud & Nieuw
We brachten oud & nieuw door in Château de Bussolles en dat verblijf verraste ons! De sfeer is echt geweldig, sommige kamers zijn museum-waardig. En bovendien zijn er niet de nadelen die je je kunt vaak hebt bij het huren van een kasteel: de verwarming deed het perfect (ideale temperatuur bij onze aankomst), wi-fi in alle kamers, moderne keuken … We hebben absoluut geen klachten, behalve dat we op zoek zijn naar het volgende excuus om terug te keren. Heel veel dank aan Kees en Jolanda die lief en discreet waren.
Aurélien  – december 2017 (bron: Airbnb)

Fijn!
We zaten hier met 4 gezinnen. Wat was het hier fijn!
Anjo – augustus 2017 (bron: Google Mijn Bedrijf)

Aanrader(cijfer: 5 sterren)
Wij hebben met 4 families echt een topweek gehad hier! Een luxe château waar je gezellig samen vakantie kunt vieren, maar je je ook prima even kunt terugtrekken. Iedereen z’n eigen slaap- en badkamer, ieder z’n eigen suite zeg maar. Heerlijk zwembad, groot terrein waar de kids de hele dag aanklooien, grote speelzolder voor als het weer minder is, prima bedden, ik heb echt niets te wensen over. Aanrader!
Augustus 2017 (bron: Facebook)

Heimwee
We hebben het heerlijk gehad, de kinderen hadden in de auto al heimwee, vooral de ruimte, de rustige omgeving en natuurlijk het zwembad waren favoriet. Een mooiere plek om met neefjes en nichtjes te spelen kunnen wij ons niet voorstellen. Wij willen jullie nog bedanken voor jullie flexibiliteit, ik heb me geen moment geremd gevoeld om iets te vragen.
Juli 2017 (bron: e-mail, naam is bij ons bekend)

Alle privacy
Wij hebben een fantastische vakantie gehad in het kasteel. Het was zo goed verzorgd en schoon. Jullie waren altijd in de buurt voor hulp maar we hadden tegelijk alle privacy. Top!
Juli 2017 (bron: e-mail, naam is bij ons bekend)

Heerlijk château, zwembad, fietsomgeving (Zoover-cijfer: 10)
Prachtig: het ruime chateau, fijne gastheer en -vrouw, de stilte en rust (‘ s nachts hoorden we uilen) het verfrissende zwembad en de fantastische fietsomgeving. Op onze uitgebreide fietstochten konden we kiezen uit eindeloze mogelijkheden met kleine weggetjes door golvende landschappen met nauwelijks verkeer. Voldaan en verhit van onze inspanningen genoten we van het heerlijke zwembad en de schaduwrijke plekjes op het landgoed. Alles is goed onderhouden, opgeruimd en schoon.
J.J.vd.H. – juli 2017 (bron: Zoover)

Geweldige plek voor groepen (Booking-cijfer: 7,1)
De gastheren waren erg vriendelijk, gastvrij en behulpzaam, de locatie was prachtig gelegen op het platteland, veel rust, geweldig zwembad, sfeer en geschiedenis, inrichting in de meeste kamers was erg goed, zou geweldig zijn voor een groep vrienden of familie, beetje ‘eng’ voor met z’n tweeën.
Anoniem – juni 2017 (bron: Booking.com)

Geïsoleerd
Het kasteel is mooi, ligt geïsoleerd op een prachtig landgoed. Het aangename kasteel en de inrichting passen goed bij elkaar, zelfs terwijl de woonkamers “gewoon” zijn en wat klein in vergelijking met het aantal bedden in het kasteel. Aan de andere kant, de buiten is het mooi. Houd rekening met een onverwarmd zwembad.
Th. Cuisset – juni 2017  (bron: Airbnb)

Weelderig groen (Booking-cijfer: 10)
We hebben een uitstekend verblijf gehad in het weelderige groen, de kalmte en de rust. Geweldig welkom ook door beheerders van dit prachtige kasteel.
Christophe – mei 2017 (bron: Booking.com)

Prachtig kasteel in een rustige en zeer mooie omgeving (Booking-cijfer: 10)
Kamers zijn groot en zeer ruim. Mooie salons en een goed uitgeruste keuken. Enorme speelkamer voor de jongsten en kers op de taart: een pokerkamer voor volwassenen! Om nog maar te zwijgen over de uitzonderlijke biljartkamer. Zeer mooi buitenaanzicht en prachtige omgeving. (Niet zo blij over: het weer …. maar helaas konden we daar niks aan veranderen!)
J. Le Tiec – mei 2017 (bron: Booking.com)

Zeer schoon
We hebben een hier vakantie met 10 volwassenen en 10 kinderen doorgebracht. Er is veel ruimte en veel badkamers. De grote speelkamer is perfect voor kinderen. Het kasteel is goed uitgerust en is zeer schoon. Het is gelegen in een heuvelachtig, heel mooi landschap.
S. Maheas – april 2017 (bron: Airbnb)

Genoegen
Het was een genoegen om in dit kasteel te verblijven. Het is een heel mooie plek met een prachtige omgeving. Jolanda en Kees zijn zeer vriendelijke en behulpzame gastheren.
O. Troll – april 2017 (bron: Airbnb)

Echt Frans
Het kasteel was precies zoals we hadden gehoopt: geweldige sfeer, veel kamers om te ontdekken (inclusief een speelkamer, snookerkamer, meerdere woonkamers, enz.), Geweldig landschap … de perfecte plek om te ontspannen of te feesten, afhankelijk van wat je zoekt. We brachten er Oudejaarsavond door met een groep van vrienden en we hebben de beste tijd ooit gehad. Iedereen voelde zich heel op z’n gemak. Het enige wat niet zo goed was als we hadden verwacht was de wifi-verbinding en af en toe stroomuitval. Maar laten we eerlijk zijn, dat hoort bij een oud kasteel. Het had geen invloed op het plezier dat we hadden. De kamers waren schoon toen we aankwamen, er was voldoende parkeerruimte achter het kasteel. Het kostte ons een dag om alles in het kasteel te vinden, want het is enorm. Hoe geweldig! We waren met een groep van negen mensen, maar er is meer dan genoeg ruimte voor nog zo’n 5 mensen. Al met al was het een geweldige – een “echte Franse” – ervaring. Voor herhaling vatbaar. Dat geldt voor ons allemaal.
N. Kiefner – december 2016 (bron: Airbnb)

Sprookje (Zoover-cijfer: 10)
Een sprookje; het hele kasteel in Kerstsfeer. Mistletoe en lampjes, kaarsjes, kerstbomen verlicht, schone en heerlijke bedden, een gastheer en gastvrouw zoals je ze niet veel meer ziet: geweldig! Aan alles is gedacht om ons verblijf perfect te maken. Merci 1000 fois!
J.J.vd.H. – december 2016 (bron: Zoover)

Romantisch (Zoover-cijfer: 10)
Fantastisch verblijf in het prachtige kasteel met vele mogelijkheden (heerlijke leefkeuken, ruime, romantische slaapkamers met tal van badkamers en douches, snooker, speelzolder, pokerkamer). Ik heb in het bijzonder genoten van een heerlijke mountainbikerit met heerlijke, kleine weggetjes in een landelijke omgeving (in anderhalf uur fietsen precies 1 auto gezien), ’s nachts konden we een uil horen onder een prachtige sterrenhemel!
J. Noel – december 2016 (bron: Zoover)

Iron Man
We hebben een fantastisch verblijf in jullie prachtige kasteel gehad. Het lijkt allemaal zo lang geleden nu het weer in Engeland nat en kil is (vergeleken met Bussolles). Iedereen in ons gezelschap was diep onder de indruk van het kasteel en we zullen het zeker aanbevelen aan anderen die misschien naar dat gebied gaan. Het was de perfecte locatie voor onze Ironman-activiteiten in Vichy. Onze plannen voor volgend jaar staan nog niet vast, misschien zijn we weer in de omgeving van Vichy-gebied, maar als dat zo is, overwegen we zeker om weer in het kasteel te verblijven, afhankelijk van de grootte van onze groep. Dus misschien zien we jullie weer.
Graham – augustus 2016 (bron: e-mail, naam is bij ons bekend) 

Origami
Het verblijf in het Château de Bussolles was absoluut het hoogtepunt van onze vakantie. We waren erg verdrietig om te vertrekken, maar we komen zeker op een dag terug! Bedankt voor jullie geweldige gastvrijheid tijdens ons verblijf!
Komoriya (van wie wij een mooie Origami-bedankkaart kregen (zie foto) – augustus 2016 (bron: interne e-mail)

Thank-you-card from Japan

Magisch
Magische vakantie! Veel dingen om te doen, binnen en buiten het kasteel. Goede locatie. Prachtige omgeving en beheerders zijn erg vriendelijk en behulpzaam.
Augustus 2016 (bron: Booking.com)

Buitengewone plek
Rijd door de poort en over het met bomen omzoomde pad en je zult zien dat je op een buitengewone plek aan bent gekomen. Precies zoals ons beeld van het kasteel vooraf was. De rondleiding van Jacqueline door het kasteel toonde ons hoe groot 600m2 is. Jacqueline en Ivo zijn zeer professioneel, zowel in aanloop naar en tijdens verblijf. Zij zorgen ervoor dat u een hier goede tijd hebt en zijn altijd beschikbaar. Onze vrienden en wij hebben geen enkele keer behoefte gevoeld om het landgoed te verlaten. Alles in en rond het kasteel, de barbecue en het uitzicht zijn voldoende om een geweldig weekend door te brengen.
Benjamin – juni 2016 (bron: AirBnB)

Aangenaam (cijfer: 5 sterren)
Château de Bussolles is een prachtig kasteel in de Allier. Met de vele slaapkamers en andere kamers (inclusief ontbijtruimte, grote hal, biljartkamer, tv-kamer, lounge-terras en speelkamer) en ruim zwembad, een echte aangename accommodatie om een week of langer met een groep te verblijven. Vooral voor jonge kinderen in onze groep een echte ervaring. In de buurt vind u leuke dorpjes en de gezellige stad Vichy, pretparken, mogelijkheden voor waterskiën en wakeboarden, zwembaden enz. Maar we maakten nauwelijks tijd voor die dingen omdat het al geweldig was om in en rond het kasteel en het zwembad te verblijven.
Arno – juli 2015 (bron: Facebook)

Plezierig
Wij kijken terug op een zeer plezierige week in jullie Château! Nogmaals hartelijk dank voor jouw gastvrijheid! Succes met alle bezigheden en wie weet tot volgend jaar .
R.T. – juli 2015 (bron: interne e-mail)

Onvergetelijk
We hebben uw welkom en ons verblijf in Château de Bussolles zeer op prijs gesteld en willen u bedanken voor deze onvergetelijke dagen. We denken dat vooral onze jonge kinderen deze dagen nooit zullen vergeten, dat ze in een echt kasteel hebben gewoond hebben dat volledig ter onze beschikking was. Het was voorhen als een droom.
Mocht de gelegenheid zich voordoen, dan zullen we deze leuke ervaring graag opnieuw beleven. We hebben uw accommodatie al aan onze vrienden en familieleden aanbevolen en hebben ook een positieve reactie bij Booking.com achtergelaten.
Met vriendelijke groeten, J. – juni 2015 (bron: interne e-mail)

Prachtig kasteel
Dit kasteel is een prachtig verblijf! Wij zijn hier met onze kinderen een week geweest en hebben wat uitstapjes gemaakt naar Vichy en Moulins, maar we hebben ons op- en rond kasteel Bussoles meer dan prima kunnen vermaken. We hadden prachtig weer en hebben daardoor heel veel gebruik van het zwembad gemaakt.
De kinderen hebben zich prima op het landgoed vermaakt, met voetballen, de trampoline, etc. Bij slecht(er) weer is er in het kasteel ook genoeg vermaak, zoals spelletjes, tafeltennistafel, pool-biljard etc. Wij hebben prachtige wandelingen in de omgeving gemaakt, langs watervalletjes, door de bossen. Er lopen hele mooie wandelpaden, maar een plattegrond is aan te raden om mee te nemen. ’s Avonds bij het kampvuur met een toastje en een wijntje, zit je echt als een God in Frankrijk. Zeer zeker voor herhaling vatbaar.
Franka – juni 2015 (bron: Zoover)

Comfort (Booking-cijfer: 9,2)
Ons verblijf met 4 koppels en 7 kinderen was erg leuk. De ontvangst, het comfort, de ruimte, de locatie en de omgeving. De mogelijkheid van vele activiteiten op het terrein, zowel voor kinderen als volwassenen (veel spellen).
Jacques – mei 2015 (bron: Booking.com)

Waar voor je geld (Zoover-cijfer: 9)
Kasteel met veel mogelijkheden.
Met een groep vrienden en kinderen een verblijf gehad op dit geweldige landgoed. Alles erop en eraan. Vriendelijke Nederlandse beheerder. Bezoekje gebracht aan Vichy en Moulins maar het rustgevende verblijf bij het kasteel was al waar voor je geld. We gaan zeker nog een keer terug.
Rob – april 2015 (bron: Zoover)

Droomkasteel (Zoover-cijfer: 9)
Je waant je gewoon in de Middeleeuwen, je kan kiezen voor rust, natuur, activiteiten in de omgeving maar ook rondom het kasteel. Echt geweldig! Gigantisch om liggend op je luchtbed met een biertje in het zwembad te dobberen kijkend naar een kasteel. Voor de kids ook super om alles te ontdekken. Leuk om een keer terug te gaan.
Travelarie – oktober 2014  (bron: Zoover)

Hebt u ook een reactie?