Rondom het kasteel

Rondom het kasteel

De mooiste tijd om in het kasteel te verblijven is wel de zomer. Veel zon, lekkere temperaturen, 12 hectare helemaal voor jezelf, met privé-zwembad, voetbalveld, trampoline, schommel, hangmatten, buitentafels en ruimte genoeg voor een spelletje  ‘pétanque’ of badminton of voor een boek in de schaduw.

 

Rond het kasteel zult u zich niet vervelen. Zomers is het zwembad natuurlijk de grote trekpleister: onlangs gerenoveerd en o.a. voorzien van een brede inlooptrap, met totale privacy door de hoge laurierhaag en een mooi uitzicht over de vallei voor het kasteel.

In het voorseizoen is het zwembad open afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het terrein is groot genoeg (12 hectare) om op diverse plekken je hangmat op te hangen of onder de bomen met een boek in een tuinstoel te liggen. Naast het zwembad staat een trampoline met veiligheidsnet, er is een schommel, een voetbalveld, en speciaal voor de kinderen twee skelters. In de tuin voor het kasteel is een vuurplaats aangelegd voor kampvuren (BBQ is aanwezig). Rondom het kasteel is voldoende ruimte voor jeu-de-boules (of zoals de Fransen zeggen ‘pétanque’) en andere spelletjes.

Onze fruitbomen, appels, kersen en pruimen, zijn er om van te plukken en te eten. Er staan ook enkele notenbomen.

Dit is het prachtige uitzicht over de Vallei des Têches vanaf de grote tafels in de voortuin. Een heerlijke plek voor ontbijt, lunch en diner.

En dit is het balkon met uitzicht, op de eerste verdieping aan de voorzijde van het kasteel.

In de vuurplaats in de voortuin van het kasteel kunt u een mooi kampvuur maken.