In de omgeving

In de omgeving

Binnen enkele kilometers in de directe omgeving van het kasteel valt veel te doen en te ontdekken. Hieronder treft u enkele ideeën aan, maar er is nog veel meer moois te zien en te beleven.

In Lapalisse, het dichtstbijzijnde stadje, kunt u het imposante kasteel van Lapalisse bezoeken. Dit kasteel is al meer dan zes eeuwen eigendom van dezelfde familie, nu De Chabannes. Op afspraak krijgt u een rondleiding door enkele gedeeltes van het kasteel en de aanpalende familiekerk. De tuinen zijn vrij toegankelijk. Jaarlijks vindt hier in de zomer het spectaculaire ‘Son & Lumière’ plaats, een prachtig licht- en geluidspektakel over historische gebeurtenissen rond het kasteel, haar eigenaren, Lapalisse en de Bourgogne.

Houdt u van wandelen? Wij hebben diverse korte en lange wandelingen voor u uitgezet, direct vanaf het kasteel. U passeert daarbij o.a. de oude watermolen, Moulin de Bussolles (met waterval). In de oude tijd maakte deze molen deel uit van het landgoed Château de Bussolles, evenals de om de hoek liggende Chapelle de Bussolles,  de oude kapel van Bussolles, een middeleeuws kerkje dat destijds tot de eigenaren van het kasteel behoorde. Bij helder weer ziet u in de verte de Puy de Dôme liggen.